Financiële planning

Het nemen van goede financiële beslissingen is meer dan het kiezen van producten. Eigenlijk is financiële planning voor iedereen interessant. De tijd dat je volledig op de overheid en je werkgever kon vertrouwen om te zorgen voor je toekomstige financiële zekerheid is al lang voorbij. Ieder voor zich is zelf verantwoordelijk voor de eigen financiële gezondheid. Iedereen plukt daar de eigen, eventueel wrange, vruchten van. 

In het bijzonder wanneer belangrijke financiële beslissingen spelen is het goed om eerst te bepalen waar u staat, voordat u bepaalt waar u eigenlijk naartoe wilt. Pas na deze stap kunt u zien hoe u uw doel het beste bereikt. De meeste mensen gaan gelijk naar de "hoe?"-vraag en slaan de eerste twee stappen over. Dat is niet zo gek. Deze stap in het proces is het meest concreet. Dan komen de producten aan bod en valt er iets te kiezen.

De meeste financieel adviseurs zijn bovendien vooral geïnteresseerd in de verkoop van hun producten. En komen dus graag ter zake. Ook goed om te weten: financiële planning in zijn pure vorm staat los van productverkoop en benadert uw situatie op een integrale wijze. Heden en toekomst, inkomen en vermogen worden met elkaar in verband gebracht en overzichtelijk gepresenteerd. 

U bepaalt wat belangrijk is en u krijgt van mij een financiële analyse.